Installatie van een ventilatiesysteem

Afwerking binnen Daco

Optimale luchtkwaliteit en comfort dankzij de installatie van een ventilatiesysteem

In het streven naar energiezuinige gebouwen neemt de isolatie gestaag toe, waardoor de natuurlijke luchtstroom via kieren en spleten in daken, muren en vloeren vrijwel volledig verdwijnt. Hierdoor blijven ongewenste geuren, vocht en schadelijke stoffen in de lucht hangen, wat een nadelige invloed heeft op de luchtkwaliteit.

Om een constante toevoer van frisse lucht te waarborgen en zo te zorgen voor een optimale luchtkwaliteit, is een goed functionerend ventilatiesysteem onmisbaar in uw woning. Bij DACO leveren wij ventilatie oplossingen.

 • Één
  aanspreekpunt

 • Alle
  technieken

 • Hoogwaardige
  afwerking

 • Transparante
  aanpak

De voordelen van een ventilatiesysteem

In uw goed geïsoleerde woning is ventilatie noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Door te kiezen voor een ventilatiesysteem verzekert u zichzelf van een constante toevoer van frisse lucht en de afvoer van vervuilde lucht, wat essentieel is om het CO2-gehalte onder controle te houden en gezondheidsproblemen te voorkomen.

Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat vocht, dat ontstaat door alledaagse activiteiten zoals koken en ademen, efficiënt wordt afgevoerd om condensatie en schimmelvorming te voorkomen. Een voortdurend geventileerd huis biedt niet alleen een verhoogd wooncomfort door het verwijderen van onaangename geurtjes, maar ook door de beheersing van de luchttemperatuur. 

Bovendien dragen kwalitatieve ventilatiesystemen bij aan de waarde van uw woning, waardoor de initiële investering nog voordeliger uitpakt.

Overleg met klanten Daco
Daco concept zonnepanelen

Energie-efficiëntie dankzij een ventilatiesysteem

Een handige functie die veel moderne ventilatiesystemen biedt, is warmteterugwinning (WTW). Dit systeem haalt energie uit de afgevoerde warme lucht om de binnenkomende koude lucht voor te verwarmen, in plaats van deze simpelweg te vervangen door koude buitenlucht.

In de winter kan dit aanzienlijke besparingen opleveren op de verwarmingskosten. Tijdens warme zomermaanden kan het ventilatiesysteem ook de koelere afgevoerde binnenlucht gebruiken om de warmere buitenlucht te koelen.

Dit vermindert de noodzaak voor extra airconditioning en zorgt voor een lager energieverbruik. Met een slim ventilatiesysteem kunt u dus zowel besparen op energiekosten als bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Ervaar de intelligentie van slimme ventilatiesystemen

Wist u dat moderne ventilatiesystemen uitgerust kunnen worden met slimme sensoren? Deze sensoren monitoren voortdurend de luchtkwaliteit, vochtigheidsniveaus en temperatuur in uw huis.

Welke ventilatiesysteem past bij mijn situatie?

Ventilatiesystemen zijn beschikbaar in verschillende typen om aan de uiteenlopende behoeften van woningen en (industriële of commerciële) gebouwen te voldoen.

 • Ventilatiesysteem A: natuurlijke toevoer en afvoer
 • Ventilatiesysteem B: mechanische toevoer en natuurlijke afvoer
 • Ventilatiesysteem C: natuurlijke toevoer en mechanische afvoer
 • Ventilatiesysteem D: mechanische toevoer en afvoer: de perfecte keuze voor duurzame woningen.

Vraag vrijblijvend advies of vraag een offerte aan om u te helpen bij het kiezen van het juiste ventilatiesysteem dat past bij uw woonproject en de bijhorende premies.

Overleg met klanten Daco
Daco concept zonnepanelen

Onderhoud ventilatiesysteem

Bij DACO zorgen we niet alleen voor het adviseren en installeren van de juiste ventilatiesystemen, maar ook voor het onderhoud ervan. Onze techniekers staan klaar om ervoor te zorgen dat uw ventilatiesysteem optimaal blijft functioneren, zodat u kunt genieten van een gezonde en comfortabele binnenlucht.