Warmtepomp installeren? Duurzaam verwarmen is de toekomst!

In Vlaanderen is er een revolutie aan de gang. Veel huizen zijn nog steeds geketend aan fossiele brandstoffen, maar in deze tijden van klimaat- en economische uitdagingen, zijn Vlamingen steeds meer op zoek naar groenere alternatieven. Eén van deze slimme alternatieven is de warmtepomp. Warmtepompen kunnen namelijk meer warmte leveren dan ze aan elektriciteit verbruiken, wat een alternatieve oplossing is voor het verwarmen van uw woning.

 • Één
  aanspreekpunt

 • Alle
  technieken

 • Hoogwaardige
  afwerking

 • Transparante
  aanpak

Duurzaam verwarmen begint bij een warmtepomp

Wist u dat de grootste energievreter in uw woning de verwarming is? Bent u van plan om een nieuw huis te bouwen of uw bestaande woning te renoveren? Overweeg dan zeker de installatie van een warmtepomp. Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie, wat betekent dat ze minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar kunnen ook flinke besparingen op uw energierekening opleveren. Maar laat u niet misleiden, duurzaam verwarmen reikt veel verder dan alleen het gebruik van warmtepompen.

Overleg met klanten Daco
Afwerking binnen Daco

Geothermie, what’s in it for me?

Geothermische warmtepompen leveren een constante en gelijkmatige warmte in uw woning, ongeacht de buitentemperatuur. Ze kunnen de gewenste temperatuur nauwkeurig aanhouden, waardoor er geen sprake is van temperatuurschommelingen of koude zones in uw huis. Dit zorgt voor een aangename en comfortabele leefomgeving, ongeacht het seizoen.

Stel u eens voor, de luxe van een heerlijk verwarmde vloer onder uw voeten, gecombineerd met de duurzaamheid van een geothermische warmtepomp. Dat kan! Met geothermische warmtepompen en lage temperatuurverwarmingstechnieken zoals vloerverwarming, geniet u van een consistente en comfortabele warmte in elke kamer.

Goed voor de portemonnee

Door de overstap te maken naar een efficiënt verwarmingssysteem, kunt u rekenen op een aanzienlijke besparing – tot wel 30-50% op uw energierekening. Om deze investering in duurzame energie nog aantrekkelijker te maken, zijn er ook premies beschikbaar. Het verlagen van uw energiekosten en het verkleinen van uw ecologische voetafdruk wordt zo niet alleen haalbaar, maar ook financieel beloond.

“Warmtepompen zijn het hart van een duurzaam huis, ze veranderen de manier waarop we denken over verwarming, zowel ecologisch als economisch.”

Overleg met klanten Daco

Premies voor duurzaam verwarmen

De Vlaamse overheid biedt verschillende premies en subsidies aan voor duurzame verwarmingssystemen, waaronder warmtepompen. Door gebruik te maken van deze financiële ondersteuning kunt u de initiële kosten van de installatie deels compenseren, waardoor de terugverdientijd van de investering verkort wordt. Het is raadzaam om na te gaan welke premies en subsidies beschikbaar zijn in uw regio, aangezien deze regelmatig worden bijgewerkt en kunnen variëren.

Een investering voor uw woning

Met de groeiende vraag naar duurzame huizen, worden woningen met energiezuinige verwarmingssystemen steeds aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Het investeren in een warmtepomp kan dus ook op de lange termijn een positieve invloed hebben op de waarde van uw woning.

Overleg met klanten Daco