Installatie lagetemperatuur-verwarming (LTV) voor duurzame verwarming

Afwerking binnen Daco

Ontdek de winstgevende combinatie van warmtepompen en lagetemperatuurverwarming

Ervaar het comfort met lagetemperatuurverwarming (LTV), een technologie die uw huis gelijkmatig verwarmt met een lage watertemperatuur. In tegenstelling tot ouderwetse verwarmingssystemen die hoge temperaturen vereisen om een kamer op te warmen, biedt LTV (zoals warmtepomp) een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing.

 • Één
  aanspreekpunt

 • Alle
  technieken

 • Hoogwaardige
  afwerking

 • Transparante
  aanpak

Energieverbruik van lagetemperatuurverwarming

Lagetemperatuurverwarming maakt gebruik van licht opgewarmd water, in tegenstelling tot klassieke radiatoren waar warm water doorheen stroomt. Dit resulteert in een aanzienlijk lager energieverbruik, aangezien het water minder hoeft te worden opgewarmd. Dit ‘lauwe water’ wordt verdeeld over een veel groter oppervlak bij LTV, zoals bvb vloerverwarming, wandverwarming of plafondverwarming waardoor er voldoende ruimte is voor warmteafgifte. 

Het resultaat? Lagere stookkosten en een vermindering van uw ecologische voetafdruk. Bovendien zorgt het voor een gelijkmatige warmteverdeling in elke hoek van uw huis, waardoor koude plekken en temperatuurverschillen tot het verleden behoren.

Overleg met klanten Daco
Daco concept zonnepanelen

Mogelijke verwarmingselementen

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, waarbij het CV-water wordt verhit tot hoge temperaturen tussen 75°C en 85°C, maakt LTV gebruik van aanzienlijk lagere aanvoertemperaturen, variërend van 35°C tot 55°C.

Dit innovatieve systeem biedt diverse opties, zoals LT-radiatoren (overgedimensioneerde radiatoren), LT-convectoren (groter dan standaard convectoren), wandverwarming, vloerverwarming en plafondverwarming. Verwarming via een lucht-luchtwarmtepomp (airconditioning) is ook een mogelijkheid die u kan overwegen.

Lagetemperatuurverwarming en duurzame energiebronnen

Een ander groot voordeel van lagetemperatuurverwarming is de compatibiliteit met duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen en/of zonnepanelen. Door uw verwarmingssysteem te koppelen aan groene energie, kunt u uw energierekening verder verlagen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

Verwarming op lage temperatuur in combinatie met isolatie

Lagetemperatuurverwarming werkt het beste in goed geïsoleerde gebouwen. Door de juiste isolatiemaatregelen te treffen, voorkomt u dat warmte ontsnapt door muren, vloeren, daken en ramen. Hierdoor kan het LTV-systeem efficiënter werken en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld in elke ruimte. De installatie van een ventilatiesysteem is ook aangeraden wanneer u overweegt om uw gebouw te isoleren.

Temperatuur regelen van lagetemperatuurverwarming

Bij lagetemperatuurverwarming is het niet nodig om de thermostaat op een lagere stand te zetten wanneer u gaat slapen of even de deur uit moet. Hoewel deze systemen uitstekend werken in situaties waarin de temperatuur constant wordt gehouden, zijn ze minder geschikt voor grote temperatuurschommelingen. Alleen wanneer u langer afwezig bent (bijvoorbeeld tijdens uw vakantie), moet u de thermostaat wat lager instellen.

Kwalitatief ventileren